Через негоду без світла залишилося 143 населених пункти у чотирьох областях України

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго
Через негоду без світла залишилося 143 населених пункти у чотирьох областях України
Електроенергія (Фото: pexels)
28 Січня 2021, 08:40
читать на русском

Через складні погодні умови без електропостачання залишилося 143 населених пункти у чотирьох областях України.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України, нійбільше постраждали від негоди мешканці Одеської, Кіровоградської, Черкаської та Запорізької областей.

Станом на 7 год. 28 січня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 143 населених пункти у 4 областях, а саме: Одеська – 113, Кіровоградська – 19, Черкаська – 10 та Запорізька – 1, - йдеться у повідомленні.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Читайте також

У Службі порятунку зазначають, що сьогодні на території України погода особливо не зміниться.

Протягом доби 28 січня у деяких областях України очікується суттєве погіршення погодних умов та сильні снігопади:

  • В Одеській, Миколаївській областях - сильний сніг (приріст снігового покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м/с, сильна хуртовина, снігові замети, налипання мокрого снігу (ІІІ рівень небезпечності, червоний)
  • В Кіровоградській області - сильний мокрий сніг (приріст снігового покриву 20-30 см), налипання мокрого снігу (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).
  • Значний мокрий сніг та налипання мокрого снігу очікується також в Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях (приріст снігового покриву 10-15 см). На дорогах ожеледиця.

Погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів, - попереджають рятувальники.

За інформацією Служби автомобільних доріг, для забезпечення проїзду та розчищення автодоріг на території України від САД залучено понад 2400 працівників та 1700 одиниць техніки.

Нагадаємо, у зв'язку з погіршенням погодних умов ​з 00:00 28 січня у столиці тимчасово обмежили рух великогабаритного транспорту.

1