Через пориви вітру без світла залишилось 189 населених пунктів у семи областях

Найбільше знеструмлено домів у Чернігівській області
Через пориви вітру без світла залишилось 189 населених пунктів у семи областях
Знеструмлення, негода, без світла (фото: ДСНС)
5 Лютого 2021, 09:50
читать на русском
В Україні через сильні пориви вітру без світла залишились 189 населених пунктів у 7 областях.

Про це повідомляє ДСНС.

Вночі 5 лютого внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлено 189 населених пунктів у 7 областях, а саме: Чернігівська – 54, Київська – 32, Житомирська – 32, Полтавська – 21, Тернопільська – 20, Хмельницька – 19, Вінницька – 11, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Нагадаємо, що вчора, 4 лютого, синоптики Українського гідрометцентру оголосили про штормове попередження, діятиме перший рівень погодної небезпечності. Протягом всього дня п'ятого лютого очікується погіршення погодних умов. Зокрема, посилиться вітер. На дорогах утвориться ожеледиця.

Метеорологи зазначають, що погодні умови можуть призвести до порушення руху на окремих ділянках доріг та вулиць.
Сьогодні у північних областях температура повітря знизиться вночі до -7-12 градусів, вдень до -3-9 градусів. На решті території протягом дня очікується від 4 морозу до 2 тепла, у південній частині +3+6 градусів.
Вітер перейде на холодний північно-західний, буде рвучким, на Сході зі штормовими поривами. Найближчої ночі дощі пройдуть у східних областях, на Дніпропетровщині та Запоріжжі. Похолодання сприятиме посиленню ожеледиці, ситуація на дорогах та тротуарах ускладниться.
1