Синоптики попередили про негоду: в Україні оголошено штормове попередження

Негода затримається в країні на два дні
Синоптики попередили про негоду: в Україні оголошено штормове попередження
Погода Фото: Andrew Beatson з Pexels
4 Лютого 2021, 13:41
читать на русском

Синоптики Українського гідрометцентру оголосили про штормове попередження, діятиме перший рівень погодної небезпечності.

До кінця сьогоднішнього дня і протягом всього дня п'ятого лютого очікується погіршення погодних умов. Зокрема, посилиться вітер. На дорогах утвориться ожеледиця.

До кінця доби четвертого лютого та протягом п'ятого лютого у Київській області спостерігатиметься ожеледь, на дорогах ожеледиця. Пориви вітру становитимуть 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий, - йдеться у повідомленні.
Метеорологи зазначають, що погодні умови можуть призвести до порушення руху на окремих ділянках доріг та вулиць.

Читайте також

Синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що до України циклон принесе похолодання.
Завтра у північних областях температура повітря знизиться вночі до -7-12 градусів, вдень до -3-9 градусів. На решті території протягом дня очікується від 4 морозу до 2 тепла, у південній частині +3+6 градусів.
Вітер перейде на холодний північно-західний, буде рвучким, на Сході зі штормовими поривами. Найближчої ночі дощі пройдуть у східних областях, на Дніпропетровщині та Запоріжжі. Проте вже завтра вдень у більшості областей України північний антициклон витисне опади з нашої території - буде сухо, хіба що в Карпатах можливий невеликий сніг. Похолодання сприятиме посиленню ожеледиці, ситуація на дорогах та тротуарах ускладниться, - пише Діденко.
Відповідно до її прогнозу, у Києві завтра також буде дуже слизько. Без опадів. Похолодає найближчої ночі до -5-7 градусів, вдень у п'ятницю очікується -3-5 градусів.
Вихідними похолодання в Україні піде далі й посилиться.
Нагадаємо, синоптики гідрометцентру прогнозують, що в лютому погода в Україні буде нестійкою і вологою.