Погодні гойдалки: синоптики дали прогноз на лютий

У лютому синоптики прогнозують в Україні низку періодів потепління і похолодання
Погодні гойдалки: синоптики дали прогноз на лютий
Зима (Фото: pexels)
1 Лютого 2021, 08:00
читать на русском

Синоптики гідрометцентру прогнозують, що в лютому погода в Україні буде нестійкою і вологою.

Про це пише видання OBOZREVATEL.

Синоптик Роман Мурмило повідомив, що перші два дні лютого будуть порівняно холодними і мокрими.

1 лютого, в понеділок, очікується дощ і мокрий сніг і посилення вітру. 2 числа опади можуть зберігатися на північному сході, - уточнив він.

З 2 лютого настане період спокійної і теплої погоди.

Приблизно до 7 лютого погода буде відносно спокійною. Температура вдень буде вище 0 градусів, а вночі нижче 0, але на півдні і сході може бути невеликий плюс, - розповів Мурмило.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що температура у лютому буде і підвищуватися, і знижуватися, але в межах першої декади треба очікувати похолодання. В кінці першої декади очікується "гарне потепління", потім знову незначне похолодання.

То тепло, то холод, але вони не будуть екстремальними, - пообіцяла синоптик. - Ми говоримо, що зима - це коли середньодобова температура переходить через 0 градусів. У лютому температура буде неодноразово переходити через 0 до плюсової, але це не означає, що зима скінчилася. Такий нестійкою погода буде до кінця лютого, - підсумувала вона.

Читайте також

Нагадаємо, рятувальники попередили про складні погодні умови в Україні. За інформацією Укргідрометцентру, 1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця. (І рівень небезпечності, жовтий).

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг, підкреслили рятувальники.

1