Через закриття кордонів Литва вручила посольству Білорусі ноту протесту

Білорусь порушила угоду про пункти пропуску через державний кордон
Через закриття кордонів Литва вручила посольству Білорусі ноту протесту
Прапор Литви та ЄС Фото: Global Look Press/CHROMORANGE/Bilderboх
30 Жовтня 2020, 20:17
читать на русском

Міністерство закордонних справ Литви передало ноту протесту посольству Білорусі у Вільнюсі. Про це повідомляється на сайті МЗС Литви.

30 жовтня Міністерство закордонних справ направило ноту протесту до Посольства Білорусі у Вільнюсі щодо порушення угоди між Урядом Литовської Республіки та Урядом Республіки Білорусь про пункти пропуску через державний кордон, - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначають, що Білорусь в односторонньому порядку закрила кордон з Литвою, не повідомивши про це Литву, чим порушила процедури, передбачені двосторонньою угодою.

Читайте також

Дипломатичне відомство Литви закликало пояснити це порушення двосторонньої угоди та забезпечити неможливість повторення подібної ситуації.

Нагадаємо, 29 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив провести заходи щодо зміцнення кордону з Польщею, країнами Балтії та України.

Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь підтвердив закриття кордонів.

Читайте також

У зв'язку зі сформованою епідемічною обстановкою в суміжних країнах Республіка Білорусь тимчасово обмежує в'їзд на свою територію через наземні пункти пропуску окремих категорій фізичних осіб з Латвії, Литви, Польщі та України, - йдеться у повідомленні ДПК РБ.

Під обмеження не підпадають:

  • співробітники дипломатичних представництв і консульських установ, документованих дипломатичними і службовими паспортами;
  • водії транспортних засобів, призначених для виконання міжнародних автомобільних перевезень;
  • члени поїзних і локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення.

У той же час, антиковідні заходи не торкнулися кордону з Росією.