Черговий скандал із підручником: 10-класникам показали форму та озброєння російських військових

Книгу для учнів затверджували провідні експерти
Черговий скандал із підручником: 10-класникам показали форму та озброєння російських військових
Фото екіпірування солдат Скрін з відео телеканалу “Україна 24”
18 Грудня 2020, 07:14
читать на русском

На уроках із захисту Вітчизни 10-класники вивчали форму та озброєння російських військових. Фото знайшли у підручнику, за яким учні вчаться вже два роки.

Книгу для учнів затверджували провідні експерти Міносвіти та навіть Міноборони, а помилку виявили тільки зараз вчителі та батьки, - повідомляє телеканал "Україна 24".

На фото у підручнику зображено військового з автоматом Калашникова, одягненого у форму, яку носять військові у Росії.

Морський піхотинець Олексій Годзенко запевняє, що саме фото запозичили з російського ресурсу.

Буквально за лічені секунди я знайшов його оригінал. На форумі "Яндекса", в обговоренні якраз магазину на 60 патронів, – розповів український військовий.

Читайте також

Один із авторів підручника зізнався, що фото і справді взяли у мережі, але запевнив, що показати російських військових замість українських на меті не мали. Укладники підручника просто хотіли проілюструвати сучасне екіпірування солдатів і навіть не звернули уваги, що то російські армійці.

Форма усіх армій світу приблизно однакова. Якщо взяти за тією фотографією, то там ніхто не може відрізнити, чи то російська, чи то українська форма. Єдина відмінність, за якою можна знайти – це зброя, яку вони тримають у руках. Два види зброї російської та української – вони майже ідентичні. Тут помилка є, що ми написали ЗСУ. Ми її виправимо, – прокоментував інцидент заступник завідувача кафедри медицини катастроф і військової медицини Тернопільського державного медичного університету Ігор Гарасимів.

Нагадаємо, нещодавно у підручнику з хімії для учнів 9 класів загальноосвітніх шкіл, який Міністерство освіти рекомендувало у 2017 році, зазначено, що харчова сода допомагає у профілактиці та лікуванні онкологічних захворювань, а також при відбілюванні зубів.