Черкаська міськрада підтримала звернення щодо заборони ОПЗЖ

Депутати підтримали і звернення щодо необхідності ухвалення закону про колабораціонізм
Черкаська міськрада підтримала звернення щодо заборони ОПЗЖ
Представники Нацкорпусу у Черкасах Фото: сайт Нацкорпусу
25 Лютого 2021, 14:35
читать на русском

Черкаська міськрада підтримала звернення Національного корпусу щодо заборони партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ).

Як повідомляється на сайті НК, більшість депутатів Черкаської міської ради підтримала рішення про звернення до Міністерства юстиції України стосовно заборони політичної партії ОПЗЖ.

Приводом для голосування стала петиція керівника Національного корпусу у Черкасах Дмитра Кухарчука, яку представники НК з усіх регіонів України внесли на електронну платформу з проханням до місцевих депутатів написати колективне звернення до Мін'юсту з вимогою заборонити ОПЗЖ.

Як повідомляє "Суспільне", також депутати ЧМР підтримали звернення до президента України, Кабміну й Верховної Ради, яке стосується ухвалення закону про колабораціонізм, який забороняє співпрацю з агресором.

Нагадаємо, закон про колаборацію передбачає відповідальність за державну зраду, яка полягає у військовому, політичному, економічному чи іншому співробітництві громадян України з державою-агресором або її представниками.

1