Чернівецький митрополит, якого підозрюють у держзраді, втік до Молдови

Митрополита Мелетія помітили на церковній службі в Унгенах
Головне
Чернівецький митрополит, якого підозрюють у держзраді, втік до Молдови
Митрополит Мелетій
3 Грудня 2022, 16:22
читать на русском

Митрополит Чернівецької єпархії УПЦ МП Мелетій, у якого вдома СБУ виявила листування з московськими кураторами й прокремлівську літературу, втік до Молдови.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Єпископства Унгенського і Ніспоренського.

Митрополит Мелетій, інкримінований у державній зраді, провів спільну літургію з місцевим архієреєм Петру на честь ювілею духовної служби останнього в Єпископському соборі князя Невського, який розташований в Молдові.

Главу Чернівецької єпархії УПЦ МП на літургії супроводжували служителі цієї єпархії, а на завершення Мелетій відвідав місцевий дитячий садок з муніципалітету Унгени.

Нагадаємо, Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). В результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур. Під час обшуку там заскочили в момент фізичної близькості секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП Архімандрита Никиту з 17-річним хлопцем, що співає в місцевому хорі. 23 листопада архімандрита Никиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії – замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який утік до Росії.

Читайте також

1