Четверо хасидів на кордоні з Білоруссю виявилися хворими на COVID-19

Хворобу у них діагностували ще на території Білорусі
Четверо хасидів на кордоні з Білоруссю виявилися хворими на COVID-19
Хасиди на кордоні
17 Вересня 2020, 21:45
читать на русском

У чотирьох хасидів, які намагалися перетнути білорусько-український кордон, знайшли коронавірусну інфекцію.

Про це повідомив глава чернігівської обласної організації товариства Червоного Хреста Оксану Мудру, передає видання Суспільне.

За словами Мудри, інформацію про хворих хасидів їй передали білоруські колеги. За їхніми словами, хворі хасиди відмовилися від шпиталізації в білоруській лікарні та перебувають на кордоні України з Білоруссю.

Саме тому Мудра разом із іншими представниками Червого хреста передали через білоруських колег хасидам 60 пакетів засобів гігієни, 60 теплих ковдр і 60 літрів води. Саме стільки було потрібно хасидам.

Також паломникам передали 4 тисячі пакетів спеціальної їжі від єврейської громади Умані. Коли вони отримали їжу, то співали і танцювали на знак подяки.

Як відомо, вже понад два тижні хасиди намагаються заїхати до української Умані, щоб святкувати єврейський новий рік Рош ха-Шана. Традиційно хасиди хочуть потрапити та вшанувати рабина Нахмана, могила якого знаходиться в Умані. Однак через поширення коронавірусу не всіх хасидів пускають до країни, тому на кордонах з’явилися черги.