Чи потрібно повторно створювати е-кабінет для реєстрації на додаткову сесію НМТ

Додатковий період реєстрації триватиме до 12 червня
Чи потрібно повторно створювати е-кабінет для реєстрації на додаткову сесію НМТ
НМТ (Фото: НУШ)
9 Червня 2023, 17:45
читать на русском

Через повномасштабне вторгнення РФ освітній процес в Україні зазнав деяких змін. Так, у цьому році випускники складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО.

Видання Освіта.ua розповіло, чи потрібно повторно створювати е-кабінет для реєстрації на НМТ під час додаткового періоду.

Учасники мультитесту, які отримали відмову під час основного періоду реєстрації, можуть спробувати зареєструватися повторно. Вони вже мають персональний е-кабінет, створений під час основного періоду реєстрації.

Таким вступникам необхідно знову зайти до персонального кабінету й доопрацювати в ньому надані раніше реєстраційну інформацію або копії документів.

В Українському центрі оцінювання якості освіти зазначили, що під час роботи в персональному е-кабінеті для реєстрації участі в додатковій сесії НМТ не потрібно буде надавати додаткових документів.

"У персональному кабінеті є відмова в реєстрації, і він "пам’ятає", що ви належите саме до категорії осіб, яким відмовлено в ній під час основного періоду. Тому достатньо завантажити копії тих документів, які стали підставою для відмови", – роз’яснили в УЦОЯО.

У випадку, якщо вступник створить ще один е-кабінет, найімовірніше, він не зможе до нього зайти наступного разу (програма реєстрації блокує дублі персональних кабінетів, щоб забезпечити рівні права всіх учасників тестування).

Особи, які створили новий е-кабінет, але не змогли продовжити реєстрацію через відсутність документів на право участі в додатковій сесії, треба звертатись до регіонального центру оцінювання якості освіти, який здійснював обробку реєстраційних документів, для отримання інструкції щодо подальших дій.

Нагадаємо, у понеділок, 5 червня, стартувала основна сесія національного мультипредметного тесту (НМТ). Основні сесії національного мультипредметного тесту відбуватимуться в червні в Україні та в 47 містах 30 інших країн. З міркувань безпеки не буде оприлюднено інформацію про те, де на території України відбудуться тестування.

Читайте також

1