Чи встановлять ялинку у Києві: рішення ухвалять військові

Кошти на встановлення ялинки виділять меценати
Чи встановлять ялинку у Києві: рішення ухвалять військові
Новорічна ялинка з іграшками. Фото: Фото: dniprorada.gov.ua
19 Листопада 2022, 14:27
читать на русском

Рішення про встановлення Головної новорічної ялинки у Києві ухвалять після консультацій із силами оборони.

Про це Київська міська державна адміністрація повідомляє у Телеграмі.

Комісія Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію щодо недоречності встановлення новорічної ялинки в Києві в умовах воєнного стану.

"Комісія рекомендувала профільним департаментам врахувати всі пропозиції щодо невикористання бюджетних коштів, дотримання заходів безпеки та заощадження електроенергії, утім не підтримала петицію в частині пропозиції не встановлювати ялинку", - ідеться у повідомленні.

Втім, підкреслюється, якщо місто після консультацій із військовими ухвалить рішення про встановлення ялинки, бюджетні кошти на це не витрачатимуть.

"Меценати та соціально відповідальний бізнес звернулися до міста із пропозицією допомогти у встановленні та оформленні ялинки. У разі, якщо ялинку таки встановлюватимуть, місто разом із правоохоронцями подбає про заходи безпеки", - наголосили в КМДА.

У Департаменті муніципальної безпеки підкреслили, що рішення про встановлення Головної новорічної ялинки країни будуть ухвалювати за підсумками консультацій із командуванням угруповання сил і засобів оборони міста Києва.

Нагадаємо, до новорічних свят біля станції метро "Театральна", на розі вулиць Богдана Хмельницького та Євгена Чикаленка, встановлять мініатюрну копію головної новорічної ялинки.

Читайте також

1