Чиновникам треба "уколотись вакциною від вірусу красивого життя" - Венедіктова

Існує два способи позбутись олігархів в Україні
Чиновникам треба "уколотись вакциною від вірусу красивого життя" - Венедіктова
Ірина Венедіктова фото: її сторінка у Facebook
15 Червня 2021, 18:13
читать на русском

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова прирівняла законопроєкт Зеленського про олігархів до вакцинації.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Деолігархізація – вакцина від корупції для України. Корупція – це корозія в державній машині. З корозією рух машини неможливий. Це завжди зупинка, питання тільки в часі, - написала Венедіктова.

За її словами, щоб відрізати олігархів від політики і вплинути на основні функції життєдіяльності держави, потрібно виконати два завдання.

Перше - президент Зеленський підготував і вніс до парламентської зали відповідний законопроєкт, в результаті прийняття якого політики і чиновники отримають від держави безкоштовну "вакцину від зараження вірусом прагнення красивого життя". На відміну від вакцини "Коронавак", цією треба "уколотися" лише один раз. А якщо вона не спрацювала, то "пацієнт" відправляється на довгий "карантин", з якого в політику вже не повернутись, - написала вона.

Друге - розслідування кримінальних справ, що мають стосунок і до олігархів, і до їх бізнес-інтересів.

Венедіктова наголосила, оскільки в Україні правоохоронці довгий час закривали очі на проблему реальних власників великого бізнесу, зараз Офіс генпрокурора проводить велику інспекцію постанов про закриття важливих кримінальних справ.

Нагадаємо, що cекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що для вступу в НАТО потрібно позбутись олігархізації.

1