Членство нардепки Марченко у фракції "Слуга народу" призупинили

Згодом обіцяють ухвалити рішення про виключення депутатки з фракції
Головне
Членство нардепки Марченко у фракції "Слуга народу" призупинили
Людмила Марченко
13 Липня 2023, 09:35
читать на русском

Членство народної депутатки Людмили Марченко у фракції "Слуга народу" у Раді призупинили.

Про це повідомив голова фракції "СН" у Верховній раді Давид Арахамія в Telegram.

"Членство Людмили Марченко у фракції політичної партії "Слуга Народу" призупинено. Рішення про її виключення буде ухвалено на найближчому засіданні фракції", - розповів Арахамія.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро викрило помічника народної депутатки від партії "Слуга народу" Людмили Марченко на отриманні хабаря за внесення даних в систему "Шлях", що дає дозвіл на перетин кордону. За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей.

Як з'ясувало слідство, депутат, разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду. Вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях". Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України.

1