Чоловік, який погрожував підірвати будівлю Кабміну, здався силовикам

Перед затриманням терорист вибачився перед правоохоронцями
Головне
Чоловік, який погрожував підірвати будівлю Кабміну, здався силовикам
Затримання нападника на будівлю уряду Фото: Національна поліція
4 Серпня 2021, 11:35
читать на русском

Силовики затримали чоловіка, який погрожував підірвати будівлю Кабміну у Києві.

Як повідомляє кореспондент Парламент.UA, правоохоронці вмовили чоловіка відпустити заручників та здатися. Він погодився і перед тим, як його арештували, вибачився перед силовиками.

Нагадаємо, сьогодні у Києві чоловік із гранатою увірвався до будівлі уряду та погрожував підірвати себе. Згодом він захопив двох заручників. Поліція попередила терориста про готовність штурмувати будівлю, аби звільнити заручників та арештувати нападника.

ЗМІ повідомляють, що терористом є колишній АТОвець Володимир Прохнич.

Очільник Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що Прохнича вдалося затримати завдяки його товаришу, який провів із терористом близько 10 хвилин та вмовив його здатися. За його словами, піти на такий крок чоловіка змусили "важкі життєві події".

Граната і правда була бойова - РГМ. Йому загрожує до 15 років в'язниці за захоплення заручників, - кажуть правоохоронці.

Як повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер, який перебував на місці події, наразі за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Правоохоронці встановлюють обставини та мотиви скоєння злочину.

Досудове розслідування здійснюватиме Печерське УП ГУНП в місті Києві за процесуального керівництва печерської окружної прокуратури м. Києва.

Що відомо про Прохнича (інформація зі сторінки затриманого у Фейсбуці): Народився 27 березня 1978 року. Проживає в місті Ірпінь. У 2020 балотувався в Ірпінську міськрада від партії "Єдина громада". Був учасником АТО в складі "Айдару". Був двічі пораненим. Отримав черепно-мозкову травму на війні. Останнім часом працював на СТО.