Чому котів необхідно регулярно гладити і почісувати

Кицьки і люди лужать антидепресантами одне для одного
Чому котів необхідно регулярно гладити і почісувати
Кіт
20 Січня 2023, 22:22
читать на русском

Мабуть, у світі не знайдеться людини, яка буде байдужою до чотирилапих пухнастиків. Муркотіння і щира котяча ласка заворожує з першого дотику, а тому нам завжди так хочеться погладити цих домашніх улюбленців. Виявляється, що гладити котиків корисно не лише для їх господарів, а й для самих тваринок.

Про це пише Главред.

Перш за все, слід розібратися, як правильно гладити кота, адже є такі місця, де не можна гладити котика. Ці домашні улюбленці вкрай не люблять, коли їм гладять хвіст, ноги й подушечки лап, а також стегна. Окрім того, деякі котики також не люблять, коли їм гладять живіт.

Де найкраще гладити кота? Ваші пухнасті улюбленці будуть неймовірно щасливими, якщо ви будете гладити їм голову (особливо між очима та вушками). Також котики люблять, коли їм гладять шию та підборіддя. Дозволяється також гладити вздовж спини.

Що буде, якщо регулярно гладити кішку:

Коли ми гладимо кішку, то наш організм у прямому сенсі оздоровлюється. Перш за все, кішка - це справжній антидепресант. Погладжування кішки позбавляє нас від стресового стану: рівень кортизолу (гормон стресу) знижується в рази, а рівень окситоцину (гормон щастя) навпаки збільшується. Окрім того, доведено, що регулярне погладжування кішки нормалізує кров'яний тиск, а також зменшує рівень холестерину в крові. Ба більше, котяче муркотіння позитивно впливає на наш імунітет.

Котик також отримує масу привілеїв, коли його гладять. Доведено, що ті кішки, яких регулярно гладять господарі, набагато менше хворіють. А чи знаєте ви, що відчуває кішка, коли її гладять? Виявляється, що погладжування котика нагадує нашому улюбленцю те, як мама його вилизувала, коли він був маленьким. Завдяки цим відчуттям котик відчуває себе неймовірно щасливим.

Погладжування котика зміцнює зв'язок між господарем та домашнім улюбленцем. Ваш котик починає вам довіряти, якщо ви регулярно звертаєте на нього увагу та гладите його по голівці. Якщо кішка приходить до вас і лягає животиком доверху, будьте певні, що вона вам довіряє. Окрім того, кішка відчуває себе в безпеці, якщо дозволяє себе гладити.

Погладжування котика позбавляє нас від почуття самотності. Як відомо, всі ніжні дотики викликають приплив любові та ніжності, а тому, якщо вам цього не вистачає, просто заведіть собі пухнастого друга. Також не слід забувати про те, що котики допомагають нам позбутися від безсоння.

Нагадаємо, фахівці Університету Гельсінкі провели експеримент за участю 1000 собак тринадцяти порід – вони оцінювали, як тварини справляються із сімома завданнями на прояв когнітивних здібностей та трьома завданнями, пов'язаними з функціями поведінки. Найрозумнішими серед своїх родичів виявилися собаки породи бельгійська малинуа.

Читайте також

1