Чорна пліснява: в Індії оголошено про нову епідемію

Два штати Раджастан і Телангана оголосили про епідемію мукормікозу
Чорна пліснява: в Індії оголошено про нову епідемію
Лікарня в Індії (Фото: ВВС)
20 Травня 2021, 10:56
читать на русском

Два індійські штати Раджастан і Телангана оголосили про епідемію мукормікозу - грибкового захворювання, більш відомого як "чорна пліснява". Хвороба найчастіше вражає людей, які перехворіли на коронавірус.

Як повідомляє The Indian Express, першим про епідемію повідомив штат Раджастан. Відповідне повідомлення підписав головний міністр охорони здоров'я штату Ахил Арора.

Зараз там налічують близько 100 пацієнтів з "чорною пліснявою", для їх лікування в лікарні створено спеціальне відділення.

Слідом за Раджастані епідемію оголосив глава міністерства охорони здоров'я штату Телангана Срініваса Рао.

Нагадаємо, спалах "чорної хвороби" зафіксували в Індії на початку цього місяця. Найчастіше мукормікоз виявляють у хворих на COVID-19 і у тих, хто недавно видужав.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів.

Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

Тепер лікарі повідомляють ще і про різке зростання випадків рідкісної інфекції, яку називають "чорним грибком", серед тих, хто пережив чи ще хворіє на коронавірус.

Читайте також

1