В Індії тіла померлих від коронавірусу викидають у річку через дорогу кремацію

Невпізнані тіла кремують відповідно до похоронних ритуалів, за які заплатить влада
В Індії тіла померлих від коронавірусу викидають у річку через дорогу кремацію
Індія, коронавірус (Фото: Amit Dave Reuters)
12 Травня 2021, 04:08
читать на русском

В індійському штаті Біхар (Індія) у річці Ганг знайшли близько 150 тіл людей, які, ймовірно, померли від коронавірусу.

Як повідомила газета The Times of India з посиланням на місцеву адміністрацію, у річці може перебувати від 100 до 150 тіл.

Зазначається, що тіла могли скинути у річку кілька днів тому в сусідньому штаті Уттар-Прадеш. На думку місцевих жителів, люди з селищ, що розташовані на березі річки Ганг, викидають тіла померлих у річку через високі ціни на кремацію і похоронні багаття.

За словами окружного судді міста Буксара Амана Саміра, влада вживатиме суворих заходів щодо тих, хто викидає тіла померлих від коронавірусу в річку без традиційного для індуїзму спалення на багатті.

Після цього влада розпочала очищувати воду. Невпізнані тіла кремують відповідно до похоронних ритуалів, за які заплатить уряд штату.

Фото: The Times of India


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу

1 травня у Делі (столиця Індії) зафіксували рекордну кількість померлих від коронавірусу за добу. Поліція просить місцеву владу збільшити кількість місць для кремації жертв COVID-19.

Кисню, ліків і ліжок в індійських лікарнях як і раніше не вистачає. Медична система Індії повністю перевантажена, а шпиталі - переповнені.

У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали ситуацію з поширенням вірусу в Індії безпрецедентною. Експерти вказують на три основні причини, які пояснюють різке зростання інфікованих в Індії. По-перше, стрибкові заражень міг посприяти новий штам коронавірусу. Нову мутацію коронавірусу (B1617) вперше зафіксували в Індії в кінці минулого року.

Читайте також