"Коронавірусний шторм" в Індії: ЄС готує допомогу

В країні фіксують екстремальний сплеск захворюваності
"Коронавірусний шторм" в Індії: ЄС готує допомогу
Коронавірус в Індії (Фото: Ідріс Мохаммед. ЕРА)
26 Квітня 2021, 10:33
читать на русском
Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що ситуація із коронавірусом погіршується і країну накрив "коронавірусний шторм".

Про це повідомляє Reuters.

Нас надихнула успішна боротьба з першою хвилею інфекції, але цей шторм вразив нашу націю, – наголосив він.

Тим часом Євросоюз стурбований зростанням кількості хворих і померлих від Covid-19 і готовий допомогти Індії.

Я стурбована епідеміологічною ситуацією в Індії. Ми готові надати підтримку. ЄС об'єднує ресурси, щоб швидко відреагувати на запит Індії про допомогу через механізм цивільного захисту ЄС, - написала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен в Twitter.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

1