В Індії четвертий день поспіль фіксують рекордні кількості хворих і померлих від Covid-19

Лише за останню добу померли 2767 осіб
В Індії четвертий день поспіль фіксують рекордні кількості хворих і померлих від Covid-19
Коронавірус в Індії (Фото: Ajit Solanki/AP)
25 Квітня 2021, 13:30
читать на русском

У суботу, 24 квітня в Індії зареєстрували 349 691 новий випадок захворювання на коронавірус і 2 767 смертей.

Про це повідомило видання Independent.

Офіційно загальна кількість інфікованих в Індії склала майже 17 мільйонів людей, а кількість смертей - 192 311. Водночас епідеміологи вважають, що реальні показники нинішньої хвилі є набагато вищими і ще не досягли піку.

Зазначається також, що лише за останній місяць добова кількість нових випадків захворювання в країні збільшилася увосьмеро, а кількість смертей - удесятеро.

Через відсутність ліжок у лікарнях медики змушені відмовляти деяким пацієнтам, внаслідок чого люди помирають, чекаючи своєї черги на лікування. Також багато померлих через те, що запаси кисню у лікарнях майже або повністю вичерпалися.


Контекст. Від 22 квітня в Індії фіксують екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу. Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

Читайте також

1