В Індії лише за один день зареєстрували понад 314 тисяч нових хворих на коронавірус

Цієї ж доби померло понад дві тисячі людей
В Індії лише за один день зареєстрували понад 314 тисяч нових хворих на коронавірус
Коронавірус в Індії (Фото: Ідріс Мохаммед. ЕРА)
22 Квітня 2021, 19:31
читать на русском

В Індії екстремальний сплеск захворюваності ковідом: за добу - понад 314 тисяч випадків, що є абсолютним рекордом світу.

Про це пише The Guardian.

Сумний рекорд зафіксували сьогодні, 22 квітня. У кінці березня в країні з населенням 1,4 мільярда людей реєстрували близько 70 тисяч нових випадків COVID-19 в добу, на початку квітня - понад 100 тисяч, а за один день 22 квітня зафіксували 314 835 хворих.

Як пише видання, різке зростання захворюваності, швидше за все, викликаний комплексом причин. Після зниження офіційних показників захворюваності на початку року нижче 10 тисяч випадків на добу багато жителів перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, вирішивши, що їм не загрожує захворювання у важкій формі, а влада пом'якшила обмеження, дозволивши проведення масових заходів, в тому числі передвиборчих мітингів. Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу.

Читайте також

Система охорони здоров'я Індії насилу справляється з новою хвилею COVID-19. Лікарні в найбільших містах Індії заповнені майже на 80%, вільних ліжок в реанімаціях практично не залишилося, повідомляється про брак кисню для ШВЛ.

22 квітня також зафіксовано рекордне для Індії число померлих від COVID-19 - 2023 людини. Крематорії працюють з максимальним навантаженням.

1