Вчений розповів, чи можна довіряти вакцині від коронавірусу з Індії

Комісаренко закликав не боятися вакцинуватися
Вчений розповів, чи можна довіряти вакцині від коронавірусу з Індії
Вакцина від коронавірусу Фото: Посольство Індії в Україні
24 Лютого 2021, 12:46
читать на русском

Голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко оцінив якість індійської вакцини від коронавірусу, якою будуть щеплювати українців.

Немає ніяких підстав не довіряти індійській вакцині, перша партія якої прибула до України, - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24"

Я знаю, що інститут сироваток - це найбільше у світі підприємство, яке виготовляє найбільшу кількість вакцин. В Індії дуже потужна промисловість та імунобіологічна промисловість, вони готують вакцини проти великої кількості захворювань, у мене немає ніяких побоювань з приводу якості цього заводу, - сказав учений.

Читайте також

За його словами, індійський завод працює за системою аутсорсингу, оскільки підприємства AstraZeneca не справляються з виробництвом через велику кількість замовлень.

Також Комісаренко закликав не боятися вакцинуватися.

Щеплення від коронавірусу - це приблизно те ж саме, що проти вірусу або іншого інфекційного захворювання. Ви відчуєте невеликий укол, який, можливо, трохи болючіший, ніж укус комара, і нічого більше, - сказав він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що скоро почнеться вакцинація, і подякував за підтримку індійським партнерам.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії