Індія відвантажила 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу для України

Степанов проконтролював відвантаження перших доз із заводу-виробника
Головне
Індія відвантажила 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу для України
Вакцина від коронавірусу Фото: Посольство Індії в Україні
21 Лютого 2021, 17:02
читать на русском

На заводі Serum Institute в Індії відвантажено 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca для України.

Про це повідомляє Посольство Індії в Україні на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цю інформацію підтвердили й у Міністерстві охорони здоров'я України.

Перша партія вакцин AstraZeneca (CoviShield) – уже в дорозі до України. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов особисто проконтролював відвантаження перших 500 тисяч доз із заводу-виробника в індійському місті Пуне, - йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Читайте також

Зараз вакцина транспортується до Мумбаї. Далі – довгий шлях вантажним літаком з кількома зупинками та вже днями вакцина приїде до України. Після прибуття в Україну вакцина буде розподілятися по регіонах, згідно із Дорожньою картою вакцинації, розробленої МОЗ, – повідомив міністр Степанов.

Голова МОЗ заявив, що під час транспортування буде дотримано всіх температурних вимог, які необхідні для збереження якості вакцин.

Довідково:

Oxford/AstraZeneca - це спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Вакцина проти COVID-19 випускається під назвою CoviShield, вона перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

Нагадаємо, 18 лютого міністр охорони здоров'я Максим Степанов полетів до Індії за вакцинами від коронавірусу.

Раніше Степанов заявив, що Україна втрачає довіру виробників вакцин через спроби зриву вакцинації у країні. Він пояснив, що, вакцинація в Україні не розпочалась 15 лютого через "технічні проблеми логістичного характеру".

Також очільника МОЗ можуть відправити у відставку, якщо до кінця тижня в Україні не розпочнеться обіцяна урядом вакцинація від коронавірусу.

Читайте також наш матеріал: "Де вакцина: чому Степанов провалив вакцинацію від коронавірусу"

1