AstraZeneca та Novavax підтвердили заявку України про постачання COVID-вакцин

Постачання 12 млн доз вакцин проти коронавірусу розпочнеться з лютого 2021 року
AstraZeneca та Novavax підтвердили заявку України про постачання COVID-вакцин
Вакцина від коронавірусу (фото: Pexels)
5 Лютого 2021, 18:04
читать на русском

Україна отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин проти коронавірусної інфекції COVID-19 виробництва компаній AstraZeneca та Novavax.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час наради з президентом України Володимиром Зеленським щодо постачання вакцин проти коронавірусної інфекції COVID-19 в Україну, передає Офіс президента.

За словами Степанова (досьє Максима Степанова), постачання COVID-вакцин відбуватимуться з лютого 2021 року.

Очільник МОЗ зазначив, що досягнуто домовленості про постачання вакцин, розроблених за участю компаній AstraZeneca (Велика Британія та Оксфордський університет) та Novavax (США), які виробляються за ліцензійними угодами на потужностях Serum Institute (Індія). Отримане підтвердження реалізовуватиметься через контракт між Serum Institute та Crown Agents.

Своєю чергою, Зеленський (досьє Володимира Зеленського) наголосив на тому, що чим раніше ми отримаємо вакцину проти коронавірусу, тим швидше подолаємо пандемію в Україні.

Читайте також

Знаю, що Кабінет Міністрів ретельно працює над розробкою сайту, який допоможе легко та зручно реєструватися українцям на вакцинацію. Як і кожен українець, чекаю на початок процесу вакцинації, - зауважив президент.

Як повідомив глава держави, 12 мільйонів доз – це хороший сигнал від наших партнерів, і цього буде достатньо, аби забезпечити вакцинування впродовж перших місяців після початку постачання вакцин.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Тим часом заступник міністра охорони здоров`я Віктор Ляшко заявив, що китайську вакцину від коронавірусу Sinovac будуть давати тим українцям, яким не вистачить вакцин від Pfizer/BioNTech.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає