"Слуга народу" вимагає від Степанова пояснень, де обіцяні вакцини

Міністр запевнив, що вакцинація розпочнеться у другій половині лютого
"Слуга народу" вимагає від Степанова пояснень, де обіцяні вакцини
Михайло Радуцький (фото: пресслужба нардепа)
17 Січня 2021, 19:01
читать на русском

Депутати з фракції "Слуга народу" ініціювали онлайн зустріч з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим, аби почути від нього відповіді на питання про закупівлю вакцин, про карантин і про зарплати медикам.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та страхування Михайло Радуцький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фракція "Слуга народу" ініціювала онлайн зустріч з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим. До МОЗ насправді є чимало запитань: це і закупівля вакцин, і подальша стратегія щодо карантину, і обіцяне підвищення зарплат медикам, - написав Радуцький.

За його словами, міністр запевнив "слуг", що вакцинація розпочнеться у другій половині лютого. Україна очікує на постачання 910 тисяч доз вакцини.

Читайте також

Якщо під час випробувань буде підтверджена ефективність китайської вакцини на рівні 70%, в Україну згідно з контрактом завезуть 700 тисяч доз. Ще 210 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech Україна отримає у першій половині лютого в межах ініціативи СOVAX, - розповів нардеп (досьє Радуцького).

Він сподівається, що вакцина з’явиться у заявлені міністром терміни, оскільки у більшості країн Європи вакцинувалось менше відсотка громадян.

Розпочавши щеплення на початку лютого, ми маємо шанс наздогнати інші європейські країни за темпами вакцинації, - каже Радуцький.

Також він повідомив, що Степанов пообіцяв депутатам публічно відзвітувати про результати "січневого локдауну" після 24 січня.

Щодо зарплат медиків, то міністр повідомив депутатам з фракції, що з 1 квітня до тарифу медичних послуг планується включити певний цільовий відсоток на оплату медикам. Відбуватиметься відрахування медикам з кожної наданої послуги.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

Вакцинація  буде здійснюватися шляхом мобільних бригад. Вони зможуть щепити близько 800 тисяч осіб на місяць.

Тим часом в Україні правоохоронці проводять перевірку "VIP-вакцинації".

Читайте більше у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1