Вакцину Oxford/AstraZeneca подали на реєстрацію в Україні - ЦГЗ

Вакцину зможуть використати для екстреного медичного застосування
Вакцину Oxford/AstraZeneca подали на реєстрацію в Україні - ЦГЗ
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
16 Лютого 2021, 13:07
читать на русском

Вакцину проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca подали на реєстрацію в Україні під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

Як повідомляється на сайті Центру громадського здоров'я (ЦГЗ), заявка на реєстрацію подана до Державного експертного центру (ДЕЦ) Міністерства охорони здоров'я 15 лютого.

У той же день Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила вакцину AstraZeneca для екстреного застосування й дала "зелене світло" на використання цієї вакцини в усьому світі в межах ініціативи COVAX, - йдеться у повідомленні.

Попередньо вакцина від Oxford/AstraZeneca отримала дозвіл на екстрене застосування у Великій Британії, Європейському Союзі та Індії.

Читайте також

Нагадаємо, Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника Oxford/AstraZeneca у розмірі від 2,2 до 3,7 млн доз у першому-другому кварталах 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. Очікується, що мінімум 500 тис. доз вакцини AstraZeneca прибуде в Україну в лютому 2021 року.

Україна уклала контакти на постачання їй 12 млн доз вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

Довідково

Вакцина AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2 до +8 С.

1