Чорне море ніколи не було "російським озером" - Данілов

Британія подарувала Україні карту Чорного моря
Чорне море ніколи не було "російським озером" - Данілов
Олексій Данілов в Одесі фото: Facebook
22 Червня 2021, 13:31
читать на русском
Капітан Королівського військово-морського флоту Великої Британії подарував Україні принт першої у світі британської карти Чорного моря. Принт засвідчує, що Чорне море ніколи не було "російським озером".

Про це написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у Facebook.

Вчора під час урочистого прийому з нагоди прибуття есмінця HMS Defender (D36) Королівського військово-морського флоту Великої Британії до порту Одеси, куди я мав честь бути запрошеним, отримав унікальний подарунок. Капітан HMS Defender Вінс Оуен вручив мені історичний принт першої у світі британської карти Чорного моря. Ця пам‘ятна річ ще раз нагадує нам про те, що Чорне море ніколи не було й не має бути "російським озером", як би цього не хотілося нашому сусідові-агресору, - зазначив він.

За його словами, Велика Британія "є нашим добрим другом та партнером, незмінно підтримує наші євроатлантичні прагнення, територіальну цілісність та незалежність".

Раніше головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак сказав, що Росія постійно провокує Україну в Чорному та Азовському морях та намагається довести свою перевагу там. Свою стратегію держава-агресор намагається замаскувати під нібито навчання.

1