Чотирьох прихильників російської окупації затримали у Черкаській області

Зрадники передавали ворогу інформацію про дислокацію сил ЗСУ
Чотирьох прихильників російської окупації затримали у Черкаській області
Затримання прибічників рф у Черкаській області Фото: https://www.facebook.com/ssu.cherkasy?__cft__[0]=AZXmrNBtHh82IheMgKTOofm_4BhENxHOFQpIg8Su0Jr01k3DnQOsavBG9r8bkT9IBQiYTWtCOgX4KXNXSGYreh0Ts_5Ff5MEcPD0SBpog_FTM7Gf_TjhNSK6YbIFrnrAN6vJ1MJIBYbp3jutFq0oTnRy&__tn__=-UC%2CP-R
28 Червня 2022, 10:22
читать на русском

У Черкаській області затримали трьох чоловіків та жінку, які виправдовували російську війну проти України.

Як повідомили в обласному управлінні СБУ, у Черкаському районі троє чоловіків пропагували прокремлівські погляди та підтримували збройну агресію рф.

Вони героїзували російських загарбників та захоплювалися так званими "досягненнями" росармії. Натомість українських захисників називали "бадерва", "укропи", "предані нацики" та "фашисти". Також, відкрито підтримували окупацію міст України та агресію рф вважали виключно визвольною "військовою спецоперацією". Крім того, встановлено, що пропагандисти-радіоаматорами зібрали 3 радіостанції військового зразка та надалі, ймовірно, планували перехоплювати хвилі ЗСУ і збирати дані про дислокацію військових частин на території регіону. Співробітники СБУ запобігли передачі даних ворогу та вилучили радіообладнання, - йдеться у повідомленні.

А у Черкасах затримали жінку - уродженку росії, яка виявилась прихильницею "путінської політики".

Зокрема, вона у соцмережі "Однокласники" неодноразово у своїх репостах та публікаціях підтримувала злочинні дії окупантів та захоплювалась наказами путіна.

Також, пропагандистка розповсюджувала відео із закликами повідомляти всім про те, що насправді окупанти не стріляють по мирним містам, вони їх звільняють. Також жінка зазначала, що факти звірств та знищення мирного населення військовими рф – це перебільшення та спотворення подій повномасштабного вторгнення росії в Україну, - розповіли силовики.

Наразі за викритими фактами слідчі СБУ повідомили 4-м пропагандистам про підозри за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на початку червня у Києві столичні патрульні затримали чергового поціновувача "руского міра" з візитками пропагандиста Анатолія Шарія.

1