COVAX потрібні 4 млрд доларів для закупівлі вакцин для бідних країн - ВООЗ

Для захисту всього світу треба вакцинувати групи ризику
COVAX потрібні 4 млрд доларів для закупівлі вакцин для бідних країн - ВООЗ
ВООЗ (фото: DW)
30 Грудня 2020, 16:30
читать на русском

Міжнародний механізм доступу до вакцин від коронавірусу COVAX потребує фінансування на 4 млрд доларів для закупівлі вакцин для бідних країн.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреєсус, передає Reuters.

За його словами, для захисту всього світу треба вакцинувати групи ризику, в тому числі в бідних країнах, які не можуть дозволити собі дорогі закупівлі.

Для цього механізму COVAX терміново потрібні понад 4 млрд доларів для закупівлі вакцин для країн з низькими доходами і доходами нижче середніх, - заявив Гебреєсус.

Читайте також

Він також закликав світове співтовариство "солідарно працювати разом" у зміцненні охорони здоров'я у світі.

У 2020 році криза в сфері охорони здоров'я історичних масштабів показала нам, наскільки тісно ми всі пов'язані, - додав гендиректор ВООЗ.

Нагадаємо, що 17 грудня COVAX затвердила заявку України на отримання восьми мільйонів доз вакцини, яку зможуть безкоштовно надати чотирьом мільйонам українців із груп ризику. Вони  почнуть надходити до України з кінця першого кварталу наступного року.

А 23 грудня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна може безкоштовно отримати додаткові 8 млн доз вакцини від коронавірусу в межах ініціативи COVAX ще до гарантованих восьми мільйонів.

1