Covid атакує: киян просять одягнути маски та дотримуватися соціальної дистанції

За останній тиждень у Києві  зареєстровано понад 10 тисяч хворих
Важливо
Covid атакує: киян просять одягнути маски та дотримуватися соціальної дистанції
коронавірус
9 Січня 2024, 13:35
читать на русском

Киянам рекомендують повернутися до маскового режиму у місцях скупчення людей. Це має знизити ризик зараження COVID-19.

Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації.

Як зазначається, протягом кількох тижнів у багатьох країнах фіксують зростання кількості респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами.

Через це очільник Всесвітньої організації охорони здоров’я закликав людей знову дотримуватися маскового режиму й соціальної дистанції.

"У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти", – зазначив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він наголосив, що в таких умовах киянам варто повернутися до маскового режиму в місцях скупчення людей.

"Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатись до свого сімейного лікаря та, за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19", – зауважив Поворозник.

За останній тиждень у Києві  зареєстровано понад 10 тисяч хворих.

Серед нових випадків - 50% діти. Внаслідок хвороби десять дорослих померли в лікарнях. А взагалі по Україні за останні 3 місяці на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає продовжувати дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції для уникнення зараження на COVID-19. Рекомендації пов'язані з тенденцією зростання у багатьох країнах випадків коронавірусної хвороби.

Читайте також

1