Царьову повідомили про підозру: йому загрожує довічне ув'язнення

Він пропагував проти інтересів держави
Важливо
Царьову повідомили про підозру: йому загрожує довічне ув'язнення
Олег Царьов, фото Ірина Венедіктова
26 Березня 2022, 18:22
читать на русском

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила колишньому нардепу Олегу Царьову про підозру.

Про це вона повідомила у своєму Facebook.

Царьов О.А., віднині ви підозрювана особа у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 та ч. 1 ст. 111-1 КК України – заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень та дій держави-агресора і її збройних формувань, до співпраці з державою-агресором і її збройними формуваннями, - сказала Ірина Венедіктова.

Вона зазначила, що за подібні злочини можна отримати довічне ув'язнення.

Наслідки за подібні злочини, безумовно, якщо компетентний суд погодиться з позицією прокурорів, суворі – довічне ув'язнення. Не можу взяти на себе сміливість передбачити вердикт суду, але сподіваюсь, рішення буде справедливим, - пояснила вона.

За словами Венедіктової, Царьов неодноразово пропагував проти інтересів України. Для нього українські людські життя нічого не варті.

Вона додала, що нещодавно Царьов звернувся до голови військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула та запропонував йому здати Кривий Ріг окупантам, проте був "вимушений придбати квиток на російський туристичний лайнер, який прямує за традиційним маршрутом".

Нагадаємо, голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул відповів на заклик зрадника, колишнього нардепа Олега Царьова здати місто російським військам та співпрацювати з окупантами.

1