Це шизофренія: суд залишив без змін запобіжний захід Порошенку, відхиливши вимоги прокуратури

Порошенко заявив, що ініціюватиме психіатричну експертизу сторони звинувачення
Головне
Це шизофренія: суд залишив без змін запобіжний захід Порошенку, відхиливши вимоги прокуратури
Петро Порошенко Фото: eurosolidarity.org
11 Лютого 2022, 15:50
читать на русском

Київський апеляційний суд не задовольнив клопотання як прокуратури, яка вимагала для 5-го президента утримання під вартою, так і захисту Петра Порошенка, та залишив рішення суду першої інстанції про особисті зобов'язання в силі.

Про це із залу суду повідомив канал Pavlovsky News.

Порошенко попросив не аплодувати цьому рішенню, бо це не перемога, а затягування часу з боку прокуратури, яка усвідомила, що все звинувачення – це треш.

Порошенко ініціюватиме психіатричну експертизу сторони звинувачення, оскільки вважає неадекватною поведінку прокурорів, які називають три причини, чому 5-го президента необхідно утримувати під вартою. Причина перша – Порошенко може ховатися, друга – чинити тиск на свідків. Адвокат уточнив, що Порошенко повернувся з Європи та не ховався, а про свідків у справі було відомо з вересня, але досі не було виявлено фактів тиску. Третя причина – Порошенко може готувати держпереворот та усунути Зеленського. 5 президент уточнив, що його мета не переворот, а об'єднання країни.

Коли в одній голові є три думки, по-медичному це виглядає, як шизофренія. Я не виключаю, що звертатимуся до свого захисту провести психіатричну експертизу тим, хто готував це клопотання, - заявив у суді Порошенко.

Нагадаємо, народного депутата, п'ятого президента України Петра Порошенка підозрюють у фінансуванні тероризму та державній зраді, а також у створенні терористичної організації. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також

1