Це вже не секрет: Шмигаль розповів, що скоро щодня буде 20 тисяч хворих на COVID-19

Медична система України готується до цього
Важливо
Це вже не секрет: Шмигаль розповів, що скоро щодня буде 20 тисяч хворих на COVID-19
Захисний костюм, коронавірус (фото: РБК)
6 Листопада 2020, 08:01
читать на русском

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця цього року в Україні цифра добового приросту хворих на COVID-19 може зрости до 20 тисяч. Про це заявив журналістам.

На жаль, наші прогнози показують в тій ситуації, яка на сьогодні є, доволі стрімке зростання. До кінця місяця ми можемо отримати 15 тисяч на день – це вже не секрет… До кінця року ця цифра може зрости і до 20 тисяч людей на день. Наша медична система готується до цих речей, ми витримаємо це, але тут вже треба ставити питання до суспільства, до спроможності лікарів, вони живі люди, їх теж є обмежена кількість…, - заявив Шмигаль (досьє прем'єр-міністра).

Читайте також

За його словами, медична система України готується до такого сценарію.

Нагадаємо, раніше Шмигаль заявив, що уряд продовжить карантин в Україні до кінця року - 31 грудня. Також в постанову про карантинні обмеження внесуть зміни.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що попри 6-7 тисяч хворих на COVID-19 кожної доби, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують. За словами президента, суворі обмеження можуть спричинити повну зупинку української економіки.