Зеленський заявив, що жорсткий карантин вводити не будуть

Суворі обмеження можуть повністю зупинити економіку
Головне
Зеленський заявив, що жорсткий карантин вводити не будуть
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
22 Жовтня 2020, 14:06
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що попри 6-7 тисяч хворих на COVID-19 кожної доби, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують.

Про це він заявив під час інтерв’ю чотирьом телеканалам, передає ТСН.

За словами президента, суворі обмеження можуть спричинити повну зупинку української економіки.

Зеленський стверджує, що влада приділяє максимум зусиль, щоб вирішити питання додаткового медичного обладнання, медичного забезпечення, а також кількості лікарів.

Читайте також

Президент також повідомив про українську вакцину проти COVID-19, розробкою якої займаються вже більше 6 місяців. Наразі вакцина від коронавірусної інфекції ще тестується. Зазначається, що дослідження не проводились на людях, "утім велись".

За словами Зеленського, вакцина - унікальна. Вона унікальна, тому що не така як інші.

Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права, - зазначає він.

Президент (досьє Володимира Зеленського) не може назвати терміни, коли вакцина українського виробництва буде проходити всі етапи клінічних досліджень, чи буде уже готова до виробництва.

Я не можу говорити сьогодні про терміни, але у будь-якому випадку ви повинні зрозуміти наш підхід: попри на нашу українську вакцину, якщо у когось буде підтверджена вакцина раніше, ми будемо закуповувати, у будь-якому випадку, - заявив Зеленський.

Читайте також

Нагадаємо, що один з розробників української вакцини від коронавірусної хвороби Михайло Фаворов заявляв, що Україна зможе отримати власну вакцину від COVID-19 вже через рік.

1