Центр Сєверодонецька перейшов під контроль російських бойовиків

У місті точаться вуличні бої
Важливо
Центр Сєверодонецька перейшов під контроль російських бойовиків
Наслідки обстрілів у Луганській області / Фото: t.me/luhanskaVTSA
13 Червня 2022, 17:40
читать на русском

Російські окупаційні війська змогли просунутися у центр Сєверодонецька та закріпитися там.

Як повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої.

Російські війська застосовують тактику часів Другої світової війни та основним здобутком вважають оточення українських військ і захоплення територій. Особливого значення ворог надає досягненню значної переваги в артилерії та бронетехніці, практично не застосовуючи маневри піхотою... Командування ворога не рахується із втратами та намагається захопити якомога більше території України. Окупанти зазнають значних втрат в піхотних підрозділах росгвардії та збройних сил росії і просуваються лише застосовуючи штурмову авіацію, - додав він.

Представник Міноборони каже, що рашисти прагнуть вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, утримати сухопутний коридор з окупованим Кримським півостровом.

Однак, зазначив Мотузяник, Збройні сили України стримують наступальні дії російських підрозділів, які намагаються оточити наші війська у районах Сєвєродонецька і Лисичанська та блокувати шляхи логістичного постачання з Бахмута.

На Сєвєродонецькому напрямку наші війська протистоять ворожим штурмовим діям у самому місті, противник активно застосовує артилерію і реактивні системи залпового вогню та наразі контролює центр Сєвєродонецька, де зараз тривають бойові дії високої інтенсивності, - розповів він.

Нагадаємо, що росіяни контролюють 70% Сєвєродонецька в Луганській області, в результаті чого українська сторона не може проводити масову евакуацію та підвезення гуманітарних вантажів.

1