Циклон Luciano з дощами накриє Україну

Разом з дощами до країни прийде похолодання
Циклон Luciano з дощами накриє Україну
Погода, дощ (фото: Pexels)
17 Серпня 2021, 08:16
читать на русском

Тиждень в Україні обіцяє бути з контрастною погодою - спека різко зміниться на похолодання з дощами.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко.

За її прогнозом, 17-го серпня спека триватиме у більшості областей. Однак до західних областей прийде вологий атмосферний фронт північно-західного циклону Luciano, який принесе, окрім грозових дощів, ще й зниження температури повітря.

У вівторок на більшій нашій частині - сухо сонячно та спекотно. У західних областях пройдуть короткочасні дощі, прогримлять грози, спека послабне до 23-28 градусів. У середу спека почне задкувати і вже свіжіше повітря разом із цим фронтом, а, відповідно, й дощами, пошириться у східному напрямку. Хоча саме східні області України триматимуть високі люті градуси найдовше, - каже вона.

У Києві 17-го серпня буде сухо й спекотно, до 33 градусів. Грозові дощі та зниження температури повітря передбачаються у середу.

Діденко прогнозує, що у нічні години передбачається 15-20, а після середи навіть 11-17 градусів. Теплі ночі ще триватимуть у південній частині та на сході України.

Нагадаємо, синоптики кажуть, що у другій декаді серпня Україну знову накриють істотні опади та різке зниження температури до 26 градусів. Однак в кінці місяця спека повернеться.

Читайте також

1