Спека буде не тривалою: синоптики сказали, коли стане прохолодніше

В окремих областях температура повітря підвищиться до 36 градусів
Спека буде не тривалою: синоптики сказали, коли стане прохолодніше
Погода Фото: Парламент.UA
16 Серпня 2021, 08:01
читать на русском

Понад 30 градусів тепла очікується у більшості областей - з понеділка, 16 серпня, в Україні почне посилюватиметься спека.

Як повідомляє синоптиця Українського гідрометцентру Наталя Діденко, протягом тижня температура повітря місцями становитиме 33-36 градусів.

Послаблення спеки передбачається з середи, але лише на Заході та Півночі України плюс Вінниччина. На Сході, Півдні та у більшості центральних областей ще серйозно попече, - написала вона у Фейсбуці.

Згідно із її прогнозом, збільшення опадів можливе 18 серпня.

Діденко каже, що загалом в Україні антициклон не даватиме особливих шансів на опади, хіба що на Заході, Сході та в Криму можливі локальні грозові дощі.

За її словами, у вівторок-середу спека втримається та ще й посилиться, проте в західних областях інша повітряна маса знизить температуру повітря до +23+28 градусів.

Масштабніше послаблення спеки припадає, за попередніми прогнозами, на 19-те серпня, якраз на Спаса. І дощі принесе атмосферний фронт ввечері 18-го серпня та вночі 19-го серпня, - каже вона.

Що стосується Києва, то 16-17 серпня у столиці спека посилиться до 32 градусів. 18-го серпня у столиці, пройдуть дощі з грозами, температура повітря знизиться до 25-28 градусів.

Нагадаємо, синоптики кажуть, що у другій декаді серпня Україну знову накриють істотні опади та різке зниження температури до 26 градусів. Однак в кінці місяця спека повернеться.

Читайте також