ЦІна біткоїна підскочила до 41 тисячі доларів уперше за півтора року

За рік біткойн виріс більш ніж удвічі, оскільки він позбавився депресивного стану так званої "криптозими"
ЦІна біткоїна підскочила до 41 тисячі доларів уперше за півтора року
Біткоїн (Фото: RT)
4 Грудня 2023, 09:37
читать на русском

Біткоїн вперше цього року подолав позначку 40 тисяч доларів. Криптовалюта дорожчає на тлі ентузіазму з приводу зниження відсоткових ставок у США, а також на тлі того, що трейдери очікують швидкого схвалення біткоїнів-фондів, що торгуються на фондовому ринку.

Про це повідомляє Reuters.

Біткоїн досяг рівня 41 тисячі доларів, що є найвищим показником із квітня 2022 року.

За рік біткойн виріс більш ніж удвічі, оскільки він позбавився депресивного стану так званої "криптозими", яка послідувала за скандалами, включаючи крах біржі FTX минулого року.

Більш ризиковані інвестиції та інші активи, чутливі до процентних ставок, такі як золото, також сильно зросли за останні кілька тижнів, оскільки ринки роблять ставку на те, що Федеральна резервна система США перестала підвищувати ставки і почне знижувати їх на початку 2023 року.

Повідомлення у жовтні про те, що Комісія з цінних паперів та бірж США не оскаржуватиме рішення суду, який встановив, що агентство було неправим, відхиливши заявку на біржовий фонд від криптофірми Grayscale Investments, також призвели до ставок на те, що остаточне схвалення близьке.

Біткоїн залишається значно нижчим за свій рекордний максимум 2021 року - понад 60 тисяч доларів.

Зазначимо, біткоїн - вкрай нестабільний та ризикований актив. Протягом дня його вартість може змінюватись більш ніж на 10%.

Нагадаємо, компанія The Spirit of Satoshi анонсувала появу першого Біткойн-ШІ, який стане революційним у поширенні знань серед криптоінвесторів. Зовсім скоро він з'явиться у відкритому доступі.

Читайте також

1