Ціна на газ влітку буде удвічі вищою, ніж торік – НБУ

Крім того, до осені зростуть тарифи на гарячу воду та опалення
Головне
Ціна на газ влітку буде удвічі вищою, ніж торік – НБУ
Газова плита (фото: УНІАН)
23 Квітня 2021, 14:14
читать на русском

Згідно з інфляційним прогнозом Національного банку України ціни на газ влітку будуть у два рази вищими, ніж попереднього літа.

Про це йдеться у Інфляційному звіті НБУ, оприлюдненому на сайті банку.

У червні-серпні 2021 року вартість природного газу може в два рази перевищувати цінові мінімуми аналогічного періоду літа 2020. Тоді вартість газу коливалася в межах 2,74-4,5 грн / куб, - зазначено у звіті.

Згідно з очікуваннями Нацбанку, за підсумками 2021 року ціна газу буде близька до торішньої через поступове зниження газу на європейських газових хабах і конкуренції на внутрішньому ринку. Разом з тим, за прогнозами НБУ, тарифи на опалення і гарячу воду також виростуть, оскільки вони не коригувалися ц 2020 році, попри подорожчання газу і зростання витрат на оплату праці.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила річний газовий тариф. Протягом року українці матимуть змогу споживати природний газ за фіксованою ціною, яка буде пропонуватися постачальниками та діятиме у період з 01 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

Читайте також

1