Для українців встановили річну фіксовану вартість газу

З 1 травня буде введена річна ціна газу для всіх побутових споживачів
Для українців встановили річну фіксовану вартість газу
Ціни на газ (Фото: КМУ)
8 Квітня 2021, 09:01
читать на русском

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила річний газовий тариф.

Як повідомила пресслужба регулятора, з 1 травня його введуть за замовчуванням для усіх споживачів.

Зазначається, що таке рішення убезпечить побутових споживачів від цінових коливань на ринку природного газу.

Протягом року українці матимуть змогу споживати природний газ за фіксованою ціною, яка буде пропонуватися постачальниками та діятиме у період з 01 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

Читайте також

У Нацкомісії зазначили, що постачальники природного газу матимуть можливість пропонувати інші комерційні пропозиції для споживання побутовим споживачам.

Запровадження річного продукту для побутових споживачів природного газу є надважливим рішенням. З 1 травня поточного року за замовчуванням буде введена річна ціна газу для всіх побутових споживачів. Це позбавить їх турбулентності щодо цінових коливань. При цьому процедура зміни постачальника залишається простою і відкритою, також передбачається можливість для споживача змінювати річний продукт на будь-який інший, що буде пропонуватися постачальником, - зазначається у повідомленні.

Раніше НКРЕКП опублікувала проєкт постанови, яким зобов'язала всі газопостачальні компанії до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах ціни на газ для споживачів, які будуть діяти з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

1