Регулятор знизив тариф на розподіл газу: яка буде ціна

Максимальне зниження тарифу на розподіл становитиме до 30%
Головне
Регулятор знизив тариф на розподіл газу: яка буде ціна
Газ (фото: Pexels)
19 Січня 2021, 12:27
читать на русском

Регулятор знизив граничний тариф на розподіл газу та встановив його на рівні 1,79 грн за кубометр.

Про це написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) у Telegram.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на своєму засіданні ухвалила рішення щодо встановлення граничного тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за куб.

Регулятор підтримав спільне рішення, напрацьоване урядом, народними депутатами та профільним комітетом Верховної Ради. Таким чином максимальне зниження тарифу на розподіл становитиме до 30%, - йдеться у повідомленні.

Однак встановлення граничного тарифу не означає, що він буде однаковим для всіх. Регулятор визначив найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній ця сума буде нижчою.

Читайте також

Також прем'єр повідомив, що найближчим часом до Верховної Ради подадуть законопроєкт, який має зменшити розрив у тарифах між різними газорозподільчими компаніями та встановлюватиме справедливий тариф на розподіл газу для всіх людей.

Нагадаємо, 18 січня Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

Зазначається, що така ціна (6,99 грн за кубометр - ред.) діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Відповідно постачальники не зможуть підіймати ціну вище за 6,99 грн за куб.

Читайте більше у нашому матеріаліЗниження цін на газ: популізм та загроза співпраці з МВФ, чи гостра необхідність 

1