Данілов: АЗС Медведчука нікому не продавали

Секретар РНБО спростував чутки про послаблення санкцій щодо лідера ОПЗЖ
Головне
Данілов: АЗС Медведчука нікому не продавали
Олексій Данілов (фото: facebook.com/rnbou)
11 Липня 2021, 17:01
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов спростував чутки про послаблення санкцій, введених проти лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука.

У своєму Фейсбуці голова РНБО повідомив, санкції на сьогодні діють у повному обсязі. А інформація про нібито продаж його мережі АЗС не відповідає дійсності.

Введені санкції відносно Віктора Медведчука діють в повному обсязі. Інформацію, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ щодо начебто послаблення санкційного режиму відносно Медведчука та його активів або те що "санкції не працюють" - свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, вони не відповідають дійсності, - написав Данілов.

За його словами, не відповідає дійсності і поширена окремими медіа інформація про начебто купівлю мережі автозаправних станцій, яка належить Медведчуку, однією з комерційних структур.

Всі процеси у частині дотримання і виконання санкційного законодавства знаходяться виключно у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли "творці" корупційно-олігархічної системи. І не важливо стосується це вітчизняної, чи іноземної кампанії, які можуть помилкового допустити, що мають карт-бланш на дії в не правового поля України, - зауважив секретар РНБО.

Нагадаємо, на початку березня цього року на об'єктах мережі АЗС Glusco провели низку обшуків у кримінальній справі щодо ухилення від сплати податків. Після цього вона автозаправки мережі припинили свою роботу.

Читайте також

1