Данія дала дозвіл оператору на роботу газогону “Північного потоку-2”

У своєму дозволі данський регулятор висунув ряд умов для забезпечення безпечної експлуатації трубопроводів
Важливо
Данія дала дозвіл оператору на роботу газогону “Північного потоку-2”

Данський регулятор виконав прохання оператора “Північного потоку-2” Nord Stream 2 AG від жовтня 2019 року і видав дозвіл на роботу трубопроводу на своєму континентальному шельфі.

Про це йдеться у повідомленні Данського енергетичного агентства.

У своєму дозволі данський регулятор висунув ряд умов для забезпечення безпечної експлуатації трубопроводів. Введення в експлуатацію може бути здійснено тільки в тому випадку, якщо хоча б один з трубопроводів був випробуваний і сертифікований.

Регулятор відзначає, що умови в дозволі на будівництво від 30 жовтня 2019 року збережені тою мірою, якою вони ще не виконані або є актуальними на етапі експлуатації.

Нагадаємо, будівництво “Північного потоку-2” зупинилось у грудні 2019 року через американських санкцій. У російському “Газпромі” заявляли, що побудований на 94% газопровід буде добудований російською стороною. У липні Данське енергетичне агентство (DEA) дозволило Nord Stream 2 прокладати труби з використанням суден зі звичайною (якірної) системою позиціювання.

У липні палата представників і сенат США прийняли свої версії оборонного бюджету на наступний фінансовий рік. Обидві передбачають санкції проти страхувальників суден-трубоукладачів Nord Stream 2 і постачальників обладнання для таких суден. 

Обговорення з будівництва газопроводу Північний потік-2 відновилося після того, як уряд Німеччини повідомив про те, що російського опозиціонера Олексія Навального отруїли речовиною з групи “Новічок”.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зробила по Росії жорстку заяву, але при цьому виступила на захист газопроводу. Згодом Меркель висловилася за санкції проти Північного потоку-2.

1