Дарницький міст добудують у Києві: уряд виділив 500 млн грн

Наразі міст функціонує частково, без відповідних транспортних розв’язок
Дарницький міст добудують у Києві: уряд виділив 500 млн грн
Дарницький міст у Києві (фото: УНІАН)
28 Липня 2021, 14:36
читать на русском

У Києві хочуть добудувати Дарницький міст через річку Дніпро у місті Києві на залізничній ділянці "Київ-Московський - Дарниця". Кабінет міністрів виділив 500 млн грн на цю програму.

На засіданні у середу, 28 липня, уряд ухвалив відповідну постанову.

Зазначається, що Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті на добудову Дарницького залізнично-автомобільного мостового переходу (з підходами) через річку Дніпро у місті Києві.

За словами глави уряду Дениса Шмигаля, найближчим часом відбудуться торги щодо цього проєкту.

Тендер на будівництво підходів до Дарницького залізнично-автомобільного переходу уже оголошено і торги відбудуться в середині серпня, - сказав прем'єр.

Шмигаль додав, що на сьогодні Дарницький міст функціонує частково, без відповідних транспортних розв’язок. Це питання в найближчій перспективі буде розв’язане.

У пояснювальній записці йдеться, що на цю ціль передбачено 500 млн грн з держбюджету. Водночас одержувачем коштів є "Укрзалізниця", яка і є замовником робіт по добудові мосту.

Нагадаємо, що в травні АТ "Укрзалізниця" оголосила тендер на пошук підрядника для виконання робіт з добудови Дарницького мосту у Києві. Вже на початку березня "Укрзалізниця" та "Укравтодор" підписали меморандум про його добудову до кінця 2021 року.

Читайте також

1