ДАРТ та Airbnb підписали меморандум про підтримку післявоєнного відновлення туристичної галузі України

Меморандум було підписано 25 вересня 2023 року
ДАРТ та Airbnb підписали меморандум про підтримку післявоєнного відновлення туристичної галузі України
Airbnb und die Tourismusagentur der Ukraine haben ein gemeinsames Memorandum zur Unterstützung des Tourismus nach dem Krieg unterzeichnet. Mariana Oleskiv, Leiterin der Staatlichen Agentur für Tourismus in der Ukraine und Nathan Blecharczyk Co-Founder and Chief Strategy Officer Airbnb Fotocredit: Gert Krautbauer fuer Airbnb
27 Вересня 2023, 23:54
читать на русском

Державне агентство розвитку туризму та американська компанія Airbnb співпрацюватимуть задля популяризації України у світі як туристично привабливої дестинації. Відповідний Меморандум було підписано 25 вересня 2023 року під час зустрічі Голови Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів та співзасновника й Директора зі стратегічного розвитку Airbnb Натана Блечарчика у Генеральному консульстві України у Мюнхені (Німеччина).

Про це повідомила пресслужба ДАРТ.

Голова ДАРТ висловила вдячність представникам Airbnb за безпрецедентну підтримку України в її боротьбі за незалежність.

"Ініціатива Airbnb щодо надання безкоштовного тимчасового житла понад 100 тисячам біженців з України на початку повномасштабного вторгнення стала для нас значною підтримкою. Після перемоги ми хочемо висловити вдячність і продемонструвати свою гостинність, запросивши до нас увесь світ, який весь цей час стояв поруч з Україною. Підписаний сьогодні документ тепер офіційно засвідчить наші наміри спільно відновлювати туристичну галузь нашої держави".

Документ передбачає проведення спільних маркетингових заходів задля промоції туристичного потенціалу України – забезпечення онлайн публікацій та поширення промоційного фото- та відеоконтенту туристично привабливих дестинацій нашої країни, в тому числі і Криму після його деокупації. Ще одним пріоритетним напрямком співпраці стане обмін аналітичною та статистичною інформацією.

Співзасновник і Директор зі стратегічного розвитку Airbnb Натан Блечарчик зазначив, що, попри те, що сьогодні в Україні навряд чи можливий туризм, важливо вже зараз визначити курс на післявоєнного відновлення галузі.

"Цим меморандумом ми погоджуємося підтримувати туризм в Україні після закінчення війни. Ця співпраця є вагомим знаком для нашої спільноти у всьому світі", – підкреслив пан Блечарчик.

Довідка: від початку повномасштабного вторгнення в Україну ресурс Airbnb.org допоміг знайти безкоштовне та тимчасове житло для понад 130 тисяч українців. Проживання було профінансоване самою компанією Airbnb, Inc. та іншими донорами Airbnb.org, а також господарями помешкань, які пропонували проживання безкоштовно або зі значною знижкою для громадян України.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, проведеним на замовлення ДАРТ компанією "Х’юмен Ресерч" в партнерстві з панеллю для опитувань "Лемур", найзавзятіші мандрівники – 84% – живуть у столиці. Готовність жителів інших регіонів до подорожей Україною корелюється на рівні 80%.

1