ДБР: Недбалість керівництва спричинила масштабні пожежі у Луганській області

Їхня бездіяльність призвела до загибелі людей, знищення споруд, будівель і лісових масивів
Важливо
ДБР: Недбалість керівництва спричинила масштабні пожежі у Луганській області
Пожежі в Луганській області (фото: з відкритих джерел)
22 Жовтня 2020, 16:05
читать на русском

Державне бюро розслідувань вважає, що недбалість керівництва управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Луганській області як раз і спричинила масштабні пожежі.

Про це повідомляє сайт ДБР.

Бездіяльність чиновників та халатність призвела до тяжких наслідків пожеж у вигляді загибелі людей, знищення споруд, будівель і лісових масивів у вересні-жовтні цього року.

Неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Слідством ведеться за ч.2 статті 367 (неналежне виконання службовою особою обов'язків через несумлінне ставлення до них, що призвело до істотної шкоди правам, свободам та інтересам громадян, держави, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що кабінет міністрів Україна вирішив виділити з резервного фонду бюджету 185 мільйонів гривень людям, які постраждали під час пожеж у Луганській області.

1