ДБР перевіряє заступника глави Нацполіції Тишлека за статтею про незаконне збагачення

Нині триває досудове розслідування справи
Головне
ДБР перевіряє заступника глави Нацполіції Тишлека за статтею про незаконне збагачення
Дмитро Тишлек
27 Грудня 2023, 12:16
читать на русском

Державне бюро розслідувань продовжує вести досудове розслідування стосовно ексзаступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека у кримінальному провадженні за статтею "Незаконне збагачення".

Про це повідомило ДБР у відповіді на інформаційний запит "Української правди"

"Повідомляємо, що слідчі Державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 368-5 Кримінального кодексу України, зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за заявою Тишлека Д.П. щодо перевірки відомостей, оприлюднених 26.10.2023 у програмі "BihusInfo" в сюжеті з назвою "Замголови Нацполіції: російський паспорт дружини, зв'язки з криміналітетом і теща-мільйонерка". Досудове розслідування триває".

На запитання УП, які слідчі дії було проведено в рамках розслідування та якою є подальша доля цього провадження з огляду на звільнення Тишлека з посади заступника голови Нацполіції, у Бюро не відповіли, посилаючись на таємницю слідства.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2023 року журналісти-розслідувачі оприлюднили відомості, де стверджувалося, що заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек користується нерухомістю та авто родини партнера очільника ростовського кримінального угрупування, а його дружина Олександра Балакай навіть після російського вторгнення не позбулася російського паспорта.

Після виходу розслідування очільник МВС Ігор Клименко відсторонив Дмитра Тишлека від займаної посади і призначив службове розслідування. Також було сказано про відкриття кримінального провадження.

На час розслідування Дмитро Тишлек продовжував отримувати зарплату та інші види грошового забезпечення.

16 грудня стало відомо, що фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із Росією заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек повернувся до виконання своїх обов’язків, бо проведене службове розслідування не виявило фактів, які б свідчили про наявність зв’язків Тишлека з будь-якими кримінальними авторитетами, в тому числі згадуваними в журналістському розслідуванні.

19 грудня заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення.

1