Скандальний заступник глави Нацполіції Тишлек написав заяву про відставку

Тишлек каже, що звільняється виключно за власним бажанням
Скандальний заступник глави Нацполіції Тишлек написав заяву про відставку
Дмитро Тишлек
19 Грудня 2023, 12:28
читать на русском

Заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек написав рапорт про звільнення.

Про це він повідомив у коментарі РБК-Україна.

"Я прийняв рішення написати рапорт про звільнення з посади заступника голови Нацполіції за власним бажанням. Подав на підпис керівництву. Також чекаю на результати розслідування ДБР, яке, нагадаю, було розпочато саме за моєю заявою, і перевірки НАЗК", - сказав Тишлек у коментарі виданню.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2023 року журналісти-розслідувачі оприлюднили відомості, де стверджувалося, що заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек користується нерухомістю та авто родини партнера очільника ростовського кримінального угрупування, а його дружина Олександра Балакай навіть після російського вторгнення не позбулася російського паспорта.

Після виходу розслідування очільник МВС Ігор Клименко відсторонив Дмитра Тишлека від займаної посади і призначив службове розслідування. Також було сказано про відкриття кримінального провадження.

На час розслідування Дмитро Тишлек продовжував отримувати зарплату та інші види грошового забезпечення.

16 грудня стало відомо, що фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із Росією заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек повернувся до виконання своїх обов’язків, бо проведене службове розслідування не виявило фактів, які б свідчили про наявність зв’язків Тишлека з будь-якими кримінальними авторитетами, в тому числі згадуваними в журналістському розслідуванні.

1