ДБР затримало "ділка", який обіцяв за хабар домовитись про працевлаштування у Бюро

Свої послуги чоловік оцінив у 20 тисяч доларів
ДБР затримало "ділка", який обіцяв за хабар домовитись про працевлаштування у Бюро
Долари Фото: УНІАН
27 Липня 2022, 05:07
читать на русском

Працівники Державного бюро розслідувань затримало "ділка", який обіцяв за 20 тис. дол. домовитись про працевлаштування у ДБР.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що колишній правоохоронець запропонував свої послуги посередника людині, яка планувала подати документи на конкурс в ДБР і хотіла отримати настанови у досвідченої людини.

За 20 тис. доларів США експравоохоронець пообіцяв вплинути на керівників Державного бюро розслідувань під час прийняття рішення за результатами конкурсу на зайняття вакантних посад в ДБР.

У Бюро наголосили - і для тих хто планує працювати в ДБР, і для тих, хто вважає, що може вплинути на його керівництво - працевлаштуватись у нечесний спосіб, а тим більше за гроші до ДБР неможливо. Будь-який кандидат має, відповідно до чинного законодавства, виграти конкурс у чесній боротьбі.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення: зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Йому загрожує покарання до 8 років позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що лише у 2021 році на Харківщині було затримано двох адвокатів, які за 15 тис. доларів США обіцяли фейкове працевлаштування в ДБР, а у Києві було затримано громадянина, який за 50 тисяч доларів США намагався «продати» посаду в ДБР.

Читайте також

1