ДБР затримало слідчого поліції Житомирщини

Правоохоронець вимагав хабаря за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності через вбивство
ДБР затримало слідчого поліції Житомирщини
Фото: ДБР
19 Жовтня 2020, 07:32
читать на русском

У Житомирській області правоохоронець вимагав 20 000 гривень за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності через вбивство.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали старшого слідчого одного з відділів поліції ГУНП в Житомирській області через одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням, повідомили у ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав 20 000 гривень за сприяння в уникненні кримінальної відповідальності через вбивство громадянина, який не перебував у статусі підозрюваного в кримінальному провадженні.

Читайте також

17 жовтня 2020 року поліцейського було затримано після одержання частини хабара.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення службовій особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура. Оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Житомирській області, - зазначили у держбюро розслідувань.

1