Де і чому найчастіше гинуть українці в ДТП - дослідження

Кількість загиблих в аваріях, у порівнянні з 2021 роком, зросла на 7%
Де і чому найчастіше гинуть українці в ДТП - дослідження
Потрійна ДТП у Черкаській області / Фото: ch.npu.gov.ua
10 Травня 2023, 16:16
читать на русском

Найпоширенішими причинами аварій з постраждалими в Україні є перевищення швидкості, порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот, посилаючись на дані ДПП НПУ.

За перший квартал 2023 року сталося понад 4,5 тис. ДТП з постраждалими, майже стільки ж, як і за той самий період довоєнного 2021 року. Утім, кількість загиблих в аваріях, у порівнянні з 2021-м, зросла на 7%.

Найчастішою причиною аварій з постраждалими у 2023 році стало перевищення безпечної швидкості водіями. Саме через це сталося майже 50% аварій, в яких загинули 320 людей. Нерідко причинами ДТП стають порушення правил маневрування та проїзду пішохідних переходів.

Цьогоріч на 37% зросла кількість аварій з жертвами через провину пішоходів, а саме через перехід дороги у невстановленому місці. Через це сталося 249 аварій з постраждалими: на 42% більше, аніж у відповідний період 2021-го. Найбільше ДТП з вини пішоходів сталося на Львівщині (25), Дніпропетровщині (21) та у Запорізькій області (21).

Найбільша кількість ДТП за три місяці поточного року сталася через зіткнення авто – 1675 випадків. У таких аваріях зафіксували найбільшу кількість травмованих – 2586. 273 пішоходи загинули унаслідок наїзду автомобіля, що становили 42% від загальної кількості загиблих у ДТП.

Натомість більше смертей сталося в аваріях внаслідок наїзду на пішохода – 273 смерті або 42% від загальної кількості загиблих.

Нагадаємо, у поліції розробили інструкцію для учасників дорожнього руху на випадок, якщо ви втрапили у ДТП.

Читайте також